Град Царево

Град Царево е разположен на 70 км южно от Бургас. Градът се намира в непосредствена близост до природен парк Странджа. Местоположението на града, както и географските му особености предопределят благоприятния климат.

В града и околностите има разнообразие от забележителности, атракции и фестивали. Съществуват и възможности за еко туризъм по обособени маршрути в парк Странджа, дайвинг (гмуркане) и сърф училище.

Странджанската облат е известна с богат фолклор и традиции, като една от най- известите е нестинарството. За подробна информация относно атракциите в Царево и околността може да посетите официалната страница на Царево във Facebook за най-актуална информация, както и информационния сайт на Царево.

В самия град Царево се провеждат летни фестивали като фестивал на Музите, фестивал включващ международни фолклорни изпълнения, фестивал на меда и др. Градът също разполага с красива морска градина, три реконструирани парка, уличен фитнес и крайморска велоалея, водеща до квартал Василико.

На територията на Царево има три основни плажа – Централен плаж, Арапя и Нестинарка, като последните два са достъпни чрез постоянен градски транспорт и се намират на около 10 – 15 минути път.